Blind Höna

Sedan 2001

Tankar till mellanmålet

26 augusti 2003 | 1 kommentar

En tallrik nyponsoppaDu har säkert sett en hel del av Sverige, från bil- och tågfönster: gran och tall, sjöar, och så fält med vete, raps och rågvete.
Du har åkt runt en del i världen: luffat runt Medelhavet, tagit båten till Baltikum, åkt tåg genom Östeuropa, bilat genom Danmark och Tyskland, semestrat i Frankrike. Du har sett fler fält med vete, betåkrar på Jylland, blommande blå lavendelfält i Sydfrankrike, vinodlingar i Spanien, olivlundar i Turkiet, och kanske åkerlappar med taggiga och en aning skrämmande kronärtskocksplantor i Portugal.
Du tillhör kanske dem som gjort Asien, åkt greyhound tvärs över USA, eller jobbat i Australien; då har du sett mjuka kullar med tebuskar, vattendränkta risfält, oändliga majsodlingar, sojabönor och ännu mera vete.
Du kanske till och med har sett kaffeplantager i Kenya eller bomullsfält i västafrika.
Men ingenstans har du sett fälten med rader av rosenbuskar, dignande av blommor eller färdiga nypon, väntande på att skördas och beredas till den svenska nyponsoppan.
Har du ens funderat över var nyponen kommer ifrån?
Svar imorgon. Tills dess: gissa gärna.

Kommentarer

En kommentar to “Tankar till mellanmålet”

  1. David Pettersson
    augusti 26th, 2003 @ 11:30

    Polen?
    Jag har en teori om att allt som skulle kunna odlas i Sverige egentligen odlas i Polen. Undantaget hjortron kanske.

Kommentera





Om Blind Höna

Bloggen Blind Höna startade 2001 på adressen kornet.nu/blindhona/. Nu har den flyttat hemifrån till en egen adress. Men det är samma blogg.

Min bok "Jävla skitsystem!" har en egen blogg på javlaskitsystem.se.

RSS-flöde

Sök

Admin